lauantai 18. marraskuuta 2017

KAHDEN RUOKALAJIN KURPITSA

Kokattiin meidän Halloweenin jäljiltä jääneestä kurpitsasta ihana keitto ja makea piirakka. Kurpitsan siemenistä saatiin vielä herkullinen lisäke! Kokkaukset oli niin hyviä, että halusin jakaa ne tännekin. Meillä oli kilon kurpitsa, joten siitä riitti just hyvin molempiin safkoihin. 

Aluksi kurpitsa leikataan 12 osaan ja siemenet erotetaan toiseen astiaan. Kurpitsalohkot laitetaan 200 ° C -asteiseen uuniin paistumaan noin puoleksitunniksi. Sillä aikaa, kun kurpitsa kypsyy, siemenet maustetaan suolalla ja öljyllä. Kun kurpitsa on kypsä,  siitä voi lusikan avulla irroittaa kuoret. 

Kurpitsapiiras


Taikina
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
hieman suolaa

Täyte
500 g kurpitsaa
1,5 dl kookosmaitoa
Kanelia maun mukaan
Muskottipähkinää maun mukaan
Neilikkaa maun mukaan
0,5 dl Fariinisokeria

Margariini nypitään sormilla ja siihen yhdistetään kuivat aineet. Tästä tulee taikina, joka levitetään vuokaan. Taikina esipaistetaan 210° C -asteessa noin 15 min. Kurpitsa soseutetaan blenderissä kookosmaidon kanssa. Mukaan voi lisätä mausteet oman maun mukaan. Mukaan lisätään myös fariinisokeri. Pohja otetaan uunista ja täyte lisätään. Koko piiras paistetaan uunissa 225 ° C -asteessa noin 20 minuuttia. 

pumpkin_veganfood


Kurpitsakeitto


500 g kurpitsaa
3 dl kookosmaitoa
mustapippuria
suolaa

Kurpitsat soseutetaan blenderissä kookosmaidon kanssa. Sose keitetään noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisätään mausteet.

Kurpitsansiemenet


Mausetut kurpitsansiemenet paistetaan 200 ° C -asteisessa uunissa ihanan rapeiksi. Siemeniä voi paistaa noin 10 minuuttia, tai kunnes ne alkavat poksua. Siemeniä voi käyttää salaateissa, puurossa tai syödä sellaisenaan :-) 

Erityisesti kurpitsakeitto oli ihan mun mieleen! Tykkään muutenkin keitoista, joten tätä voisi tehdä useamminkin. Varsinkin kylmän ilman aikaan on ihana lämmittää itseään höyryävän kuumalla keitolla.

sina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti